האם בן הזוג שלך מכור לאלכוהול?

התמכרות לאלכוהול היא מההתמכרויות הנפוצות ביותר בעולם, בקרב כל המגזרים והגילאים. אם אתם חושדים שבן או בת הזוג שלכם מכורים לאלכוהול, ורוצים לוודא זאת לפני שאתם פונים לטיפול – תוכלו למצוא כאן סימנים אופייניים למכורים לאלכוהול, אשר יעזרו לכם לזהות האם באמת מדובר בהתמכרות.

 

איך נזהה שבן הזוג מכור לאלכוהול?

ישנם מספר סימנים, פיזיים ונפשיים, שיכולים להעיד על כך שישנה בעיית התמכרות לאלכוהול, וביניהם:

  • תשישות/ עייפות.
    ● חוסר ריכוז או חוסר תפקוד במקום העבודה.
    ● הזנחת תחומי האחריות המקצועיים והמשפחתיים.
    ● הזנחת המראה הפיזי.
    ● תלות פיזית באלכוהול על מנת לתפקד.
    ● חוסר יכולת לעצור בזמן שתיית אלכוהול.
    ● הכחשה גורפת של השתייה.
    ● עצבנות יתרה.
    ● מתח.
    ● צמרמורות מרובות.

 

מה ניתן לעשות אם חלק מהסימנים תואמים למצב של בן הזוג?

 

קבלת עזרה מקצועית

במידה וחלק מהסימנים שהובאו לעיל תואמים למצב של בן זוגכם, הצעד הראשון והמומלץ ביותר הוא קבלת עזרה מקצועית. ניתן לפנות לטיפול פסיכולוגי, שכן ייתכן כי מדובר במשבר רגשי שניתן לפתור גם ללא התערבות תרופתית.

במידת הצורך, ניתן לפנות אף לטיפול פסיכיאטרי, על מנת לקבל טיפול תרופתי שיעזור עם ההתמודדות הקשה בזמן הגמילה.

יש לציין, כי גם אם בן הזוג שלכם עונה לחלק מסימנים אלו – אין הדבר אומר בהכרח כי מדובר בהתמכרות לאלכוהול. עם זאת, מומלץ לא לחכות שהבעיה תעבור מאליה, שכן המצב עלול להחריף ככל שעובר הזמן. את ההעזרה תוכלו לקבל במקומות כמו המרכז לטיפול וייעוץ.

 

מכון גמילה מהתמכרויות – שיטת 12 הצעדים לגמילה

ישנה שיטה אשר פותחה באופן ייעודי על ידי קבוצת אלכוהוליסטים אנונימיים (AA), על מנת לעזור לאנשים להיגמל מההתמכרות לאלכוהול. שיטה זו דוגלת בהתנזרות מוחלטת מאלכוהול, תוך חשבון נפש עמוק וחיבור רוחני.

שיטה זו מיושמת במכוני גמילה רבים, בתצורה של מפגשי תמיכה קבוצתיים של מכורים. אחד היתרונות של השיטה הקבוצתית, היא שלרוב ישנה מחויבות רבה יותר לתהליך הגמילה, כאשר ישנה תמיכה והזדהות הדדית בין כל חברי הקבוצה.

במידה ובן הזוג הסכים להודות, בפניך ובפני עצמו, בכך שהוא מכור לאלכוהול – זוהי דרך שיכולה לעזור לו להיגמל ולהשאיר את בעיית האלכוהוליזם מאחוריו.

התמכרות לאלכוהול היא בעיה רווחת באוכלוסייה בימינו. ניתן להיווכח שאנשים רבים נגמלו בעבר מהתמכרות זו – ועל כן הדבר בהחלט אפשרי. ישנן שיטות רבות ומגוונות שיוכלו לעזור לבן הזוג שלך להתמודד עם הבעיה, שחלקן הוצגו במאמר זה.

חשוב לזכור לאורך כל הדרך, שעל אף ההתמודדות הלא פשוטה במהלך הליך הגמילה – אתם לא לבד בתהליך. גם אתם, בתור בני הזוג של המכור, עשויים לחוות קשיים נפשיים במהלך הדרך. על כן, אל תחששו לפנות לעזרה מקצועית גם עבורכם – כך תוכלו לעבור את הליך הגמילה בשלום ובהצלחה.

שיכור

תוכן עניינים
מצאתם את מה שחיפשתם ? שתפו בקליק
נשמח לעמוד לשירותכם
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
כתבות נוספות שעלולות לעניין אתכם