לטיפול בדיכאון יש חשיבות קריטית לחיים ולבריאות של מי שמתמודדים עם אחת ההפרעות הנפוצות בעולם – דיכאון יש דרך לגבור על דיכאון, יש דרך להתמודד אתו ולחיות אתו חיים מלאים אושר וסיפוק. מה שחשוב זה להיות אכפתיים ומלאי חמלה כלפי עצמנו, לתת לעצמנו את הדרך לחיים מאושרים ולגבור על דיכאון מיד כשהוא מופיע
דיכאון – ההפרעה של המאה העשרים ואחת
דיכאון הוא הפרעה פסיכולוגית מקטגוריית הפרעות המצב רוח. יש מגוון סוגים של דיכאון, כשהידועים ביותר הם דיכאון קליני, דיכאון סמוי, דיכאון כרוני ודיכאון אחרי ולפני לידה.
מה שמשותף לכל סוגי הדיכאון הוא התחושות והמחשבות הקשות. דיכאון כולל רגשי אשמה כבדים; תחושה שהחיים גדולים עליך או לחילופין חסרי סיבה, מנותקים ממך. דיכאון גם כולל מיעוט עניין חברתי ובעיקר תחושת בדידות קשה וחונקת.
נוסף לתחושות הבסיסיות הללו, סימפטומים של דיכאון כוללים מצב רוח רגוז ונרגן, היתקלויות בקשרים חברתיים, מיעוט מוטיבציה ועניין בדברים שהיו מעניינים עד להופעת הדיכאון; קשיי שינה מרובים, בעיקר התעוררות בשעות הבוקר המוקדמות וחוסר יכולת לחזור ולהירדם או שנת בוקר מאוחרת; וגם סימפטומים גופניים כמו ירידה או עלייה במשקל, מחושים וכאבים ללא סיבה פיזית, קשיים במערכת העיכול ותחושת תשישות לאחר כל מטלה.
הקשר בין דיכאון ובריאות
מחקרים רבים שנערכו בכל רחבי העולם מראים קשר סיבתי מובהק בין דיכאון לבין מגוון בעיות בריאות חמורות. ללוקים בדיכאון יש סיכון גדול יותר לחלות במחלות לב, בסרטן, במחלות ניווניות, אוטואימוניות, ומחלות זיהומיות. מגוון מחלות הקשורות בלחץ דם נמצאו קשורות בדיכאון. נראה שדיכאון מפחית את תפקוד המערכת החיסונית בגוף. בנוסף בדיכאון תאי מוח שיכולים להתפתח גם בגיל יחסית מבוגר נעצרים מהתפתחותם.
מבחינה קוגניטיבית דיכאון קשור לקשיי ריכוז וזיכרון, תפקוד קוגניטיבי לקוי וריבוי חשיבה שלילית לא רציונאלית (למשל, תחושה שהעולם מרע עמי ושגורלי נחתם לסבול כל חיי). כך שהבריאות הקוגניטיבית אף היא ירודה בדיכאון.
דיכאון: יש איך להתמודד
מה שחשוב זה לדעת שהחיים לא נגמרו ברגע שהופיע הדיכאון.
להפך, הם רק התחילו.
בחשיבה המדיטטיבית אנו מאפשרים טיפול בדיכאון מתוך אמונה שטוב ורע אינם מוחלטים אובייקטיבית אלא נקבעים על ידנו. בכוח המחשבה שלנו לראות דברים כטובים או כרעים. גם הדיכאון יכול להיתפס כאתגר, כהזדמנות. כמזמן חשיבה אחרת, פעילות אחרת, מציאות אחרת.
בטיפול עמוק ואמתי נלמד שלא צריך להילחם בדיכאון – אך גם לא להיכנע לו.
אפשר להיות לו לידיד, ללכת אתו יד ביד ולחיות לידו חיים שלווים ומלאי אושר.
זה יקרה באופן המיטבי ככל שנפנה לטיפול מוקדם יותר!
פשוט מאוד: קל יותר למנוע מהסוס להיכנס לבוץ מאשר להוציא אותו ממנו…
עם דיכאון אפשר לחיות, אבל בשלב מסוים זה עלול להפוך סבוך מאוד ואף מסוכן… נתחיל לטפל במהירות האפשרית, עם הרבה חמלה ואהבה לעצמנו.